Изстрелването е било извършено от кораба "Адмирал Горшков"

Русия извърши успешно изпитание на хиперзвукова ракета. Новината беше съобщена навръх 68-ия рожден ден на Владимир Путин.

С ПИЩЕН ВОЕНЕН ПАРАД: Русия чества Деня на победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Работата по системата “Циркон” и успешното изпитание е голямо събитие, не само за въоръжените сили, но и на цяла Русия. Оборудването на нашата армия и флот с най-новите оръжия, които нямат аналог в света ще осигури дългосрочно отбранителните способностите на страната ни”, заяви руският президент Владимир Путин.

 

Изстрелването беше извършено в момент на растящо напрежение между Русия и Съединените щати във връзка с контрола върху въоръженията. Путин призова за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах.

Танк падна от транспортна платформа на военен парад в Русия (ВИДЕО)

"Това е трагедия. Ние сме много загрижени. Азербайджан, Армения, Нагорни Карабах.. хората, които живеят в тези територии не са ни чужди. Достатъчно е да споменем, че имаме около два милиона азери и около два милиона арменци", каза още руският президент.

Русия има договор за отбрана с Армения, където са разположени руски войски и военни самолети, но това споразумение не се отнася за Нагорни Карабах.

 

 

Владимир Путин заяви, че е забелязал остра антируска риторика от страна на кандидата за президент на демократите Джо Байдън, но добави, че е обнадежден от изказванията му за контрола над оръжията. Все пак Путин заявява, че е готов да работи с всеки президент, когото американците изберат.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.