Настъпват все по-студени дни и сега е особено важно да повишим имунитета си

Настъпват все по-студени дни и сега е особено важно да повишим имунитета си. Чудесен помощник за това е куркумата, съветват лекари и диетолози.

Какво да не слагаме в чая си (ГАЛЕРИЯ)

Лекарите съветват през зимата да се пие чай от куркума, по възможност – всеки ден. Тази подправка увеличава защитните функции на тялото, които могат да бъдат отслабени допълнително от хронични заболявания. Тази напитка би била особено полезна за възрастните хора, които са изложени на по-голям риск от заразяване със сезонните грипни щамове и COVID-19.

Каква е идеалната температура на чая?

Куркумата действа като естествен имуностимулатор. През студения сезон това е прекрасен и естествен начин да се предпазим от инфекции. Освен за направата на чай, куркумата може да се добавя към всякакви ястия. Освен това тази подправка е чудесна и за приготвяне на сладкиши. Куркумата може да се намери и под формата на капсули в аптеките. Така може да се приема от хора с алергична астма и бронхит.

Защо кафето на гладно е опасно?

Медицинската практика е показала, че чаят с куркума е отличен при възпаления, чернодробни заболявания, подпомага перисталтиката и облекчава респираторните заболявания.

Рецепта за вкусна топла напитка с куркума:

В чаена чаша мляко (можете да използвате бадемово, кокосово или овесено мляко), добавете 1 чаена лъжичка мед и същото количество куркума. Разбъркайте добре и го изпийте топло.

Още любопитни галерии:

5 навика, които са по-вредни от цигарите

Храни, които не трябва да се ядат сурови (СНИМКИ)

Какво се случва с тялото ни, ако заменим всички напитки с вода? (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.