Анастасия Стойчева направи прогноза и за ноември

„Уикендът ще ни върне хубавото време. Няма да има валежи, те дори почти спряха навсякъде в страната. Облачността се разкъса. Днес и утре в много райони ще бъде предимно слънчево”, заяви в ефира на „Събуди се” синоптикът Анастасия Стойчева.

Ще се оправи ли времето през уикенда?

Тя е на мнение, че е съвсем нормално по високите места да има снеговалежи. Те са се очаквали дори и през септември.

„Тази и следващата седмица ще има достатъчно добри условия за разходка в планината. Ще бъде слънчево и приятно. През следващата седмица отново ще имаме динамично време. Около 13 ще има динамичен процес, свързан с циклон. Отново ще има валежи, температурите за кратко ще се понижат, но след 13 отново ще се повишат”, каза още Стойчева.

Ще продължи ли хубавото време през октомври?

Според нея все още е възможно да идем и на море. Ще има дни с условия за сутрешна облачност, но и достатъчно дни за късен плаж. А ноември ще предложи по-хладно време

„До 28 октомври ще имаме повече дни, в които след захлаждане, ще има и затопляне. Към самия край на октомври и началото на ноември ще има по-хладно време, валежите ще са по-чести”, прогнозира Стойчева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.