Вижте какво разказа тя

За първи път говори жената, в чийто дом по погрешка влязоха антимафиоти от ГДБОП през миналата седмица. По-късно директорът на службата призна за грешката, а служител се извинил на семейството. Кой е отвел щурмоващите на неправилното място - ще установява проверка.

Сцената се разиграва рано на 5 октомври. Тогава ГДБОП провеждат операция в 4 столични квартала срещу група на сочените за ромски барони Трайчо и Мето. По време на акцията разследващите посещават повече от 20 адреса. Един от тях е блок в квартал „Левски Г”.

Арестуваните антимафиоти от ГДБОП остават в ареста

„Събуждам се от разбиване на външната врата. И попитах: „Кой блъска да счупи вратата?” Казаха ми: „Г-жо, ние сме от ГДБОП! Тихо!”. Аз ги попитах: „При кого отивате?” И те казаха: „Отиваме срещу вас!”, разказва Десислава Крумова.

Тогава тя обяснила, че там живее дъщеря й с мъжа си, които имат и бебе. Предположила, че полицаите грешат. „Умолявахме, казахме им, че бъркат адреса. Обаче се оказа, че нас никой не ни слуша, освен да ни наричат „боклуци” и да ни взимат телефоните”, допълва Крумова.

Така щурмоваците нахлули в апартамента и арестували зет й. Минути по-късно разбрали, че сбъркали човека. „Когато ги биха, наритаха ги, тогава вече разбраха, че грешат”, казва още тя.

Съседи в блока също се събудили от присъствието на тежковъоръжените полицаи. „Лошото е друго – сбъркали, сбъркали, защо не се установява какво е точно, а започват да бият, без да сигурни това ли е човекът, не е ли - да установяват. Има много по-цивилизовани начини”, коментира Никола Тонев.

Шефът на ГДБОП: Задържани при спецакцията в София са „играли” с ЧСИ

Директорът на ГДБОП призна за сгрешения адрес миналата седмица. „Това е обект на вътрешна проверка. Впоследствие, когато я приключим, ще ви дадем информация”, заяви гл. комисар Любомир Янев – директор на ГДБОП.

По-късно служител на ГДБОП се извинил на семейството на Десислава. От службата покрили и разходите по счупената врата на апартамента. „Извинението е нищо пред стреса, който преживяхме. Всички сме на успокоителни хапчета. Не спим нормално. Страх ни е кой ще дойде и какво ще стане”, казва тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.