Към момента не се обмисля пълното затваряне на тържищата

Изненадващи проверки на пазарите в София. Инспектори на Столична община проверяват, дали се спазват противоепидемичните мерки. В закритата част трябва всички да са с маски и да спазват разстояние един от друг.

Отговорът потърсиха инспекторите към Столична община на изненадваща проверка на Женския пазар. Зам.-кметът по финанси на София заяви, че ако нарушения има то те ще бъдат категорично санкционирани.

Kак да различим COVID-19 от настинка и грип

До глоби обаче не се стигна. Защото всички продавачи и посетителите на пазара бяха изрядни. Така било всеки ден.

„Всеки ден сме с маски, стриктно работим, с ръкавици и с маски, в пазара един болен няма с коронавирус”, казват продавачи.

И макар да спазват мерките, те често водят до недоволство и напрежение.

„Най-много негодуват срещу това, че има еднопосочно движение и че входът не може да бъде изход. Иначе те са дисциплинирани за маските”, казва Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане”.

А докато клиентите се оплакваха от маршрута, то продавачите се притесняват от по-малкото работа. На прицел в следващите дни ще бъдат и останалите пазари в столицата.

От Столична община увериха, че към момента не се обмисля пълното затваряне на пазарите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.