В момента той е в кома в болница

72 - годишен мъж беше обявен за мъртъв и откаран с линейка в траурна агенция. Именно там, сред ковчезите, той се раздвижил няколко часа по-късно. В момента е в кома в сливенската болница.

Човек, който се грижи за 72-годишния Руси, извикал „Спешна помощ” и полиция в дома му в сливенския квартал „Дружба“. Причината била, че възрастния мъж не отговарял на обажданията му.

„Полицаите почукаха и им услужихме с ток за да разбият вратата”, разказват очевидци.

Екипът на „Спешна помощ” установил че мъжът е мъртъв. Най близките му роднини са в чужбина. Било издадено съобщение за смърт. Служителите в траурната агенция, обаче получили жив човек.

Българка спечели конкурс за най-добрата акушерка в Европа

„Карат ме да отида да го взема. Отивам, вземам го, но не мога да го оставя там.                             Почваме да го обличаме. В това време човека преглътна, от там премърдаха устните му леко… едната му ръка трепна и веднага се обаждам на съдебния лекар.  Той ми каза: „Обади се веднага в „Бърза помощ”. Обаждам се – идва полиция, идва „Бърза помощ”, вземат го и човекът все още е жив”, разказва Бисер Тодоров от траурната агенция.

Оказало се, че пациентът е в тежка диабетна кома

„Вчера сме приели в 21:30 в нашето отделение пациент в тежко състояние, който в момента е в кома”, заяви д-р Василслав Петров, директор МБАЛ Сливен. „В реанимация се намира в момента пациента. Правим всичко възможно за да го възстановим колкото е възможно”, допълни той.

Работещите в траурната агенция твърдят, че такова нещо им се случва за първи път.

„Не до сега съм нямал такова нещо. Дай Боже да нямам”, заяви Бисер Тодоров от траурната агенция.

Нидерландски гинеколог е станал баща на 17 деца без знанието на майките им

„Понякога наистина трудно се установява смъртта. Има пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането - почти да не се чува сърдечна дейност, но не мога да кажа за конкретния случай какво се е случило”, твърди д-р Василслав Петров, директор МБАЛ Сливен.

От „Спешна помощ” в Сливен не коментираха случая. Там в момента тече вътрешна проверка.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.