Всичко започнало с публикация в социална мрежа на 6 октомври

Когато опасният ураган Делта наближил полуостров Юкатан в Мексико, Рикардо Пиментел отворил вратите на дома си за около триста кучета и други животни, съобщава БТА. Мъжът с добро сърце приютил още десетки котки в стаята на сина си, стаята на дъщеря му била убежище за птици, зайци и един таралеж, а в коридора се подслонило стадо овце.

Нищо чудно, че миришеше ужасно", казва Рикардо. "Но пък си струваше - всички животни оцеляха. Няма страшно, ако къщата се изцапа, тя може да се почисти. Вещите, които животните изпочупиха, могат да се поправят или да се сменят с нови, но е хубаво, че ги виждаме щастливи, здрави и в безопасност, без рани и с възможност д бъдат осиновени”, споделя той.

сичко започнало с публикация в социална мрежа на 6 октомври. Пиментел известил приятелите си, че е подготвил за стихията приюта за животни, който създал преди десетина години на 30 км от Канкун. Той живее там със семейството си. Рикардо предупредил, че ураганът ще е силен и вероятно доставките щели да бъдат забавени, затова помолил за дарения. "Ако живеех с десет или двадесет кучета, нямаше да се тревожа много, но ние имаме стотици животни и не можем да си позволим лукса да нямаме достатъчно храна", обяснява той.

За да запази животните от бурята, той ги прибрал вътре. Отнело му часове да вкара в къщата стотици животни на повод. Публикувал снимки в социалната мрежа. В разгара на бурята бил много зает и не проследил реакциите на публикацията си. Впоследствие бил изненадан от щедростта на хората от цял свят, които дарили хиляди долари.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.