Нарушителите в града започват да се следят по нов начин

Нови скоростни рекорди в Пловдив. Този път класацията на “Пътна полиция” оглави 19-годишно момиче, засечено да шофира със 184 км/ч при разрешени 50. В същото време нарушителите в града под тепетата започват да се следят по нов начин.

Шофьор „летя” със 140 км/ч на оживен булевард в Пловдив (СНИМКА)

„На 13 октомври в 00:10 ч. на един от булевардите е констатирана скорост от 184 км/ч при разрешени 50. Нарушителката е установена, тя е с 11 месеца стаж зад волана. Глобата е 1 950 лв и лишаване от право за управление. Това е поведение, което застрашава участниците в движението”, заяви Ботьо Гиргинов, инспектор в „Пътна полиция” – Пловдив.

Джигит "летя" със 133 км/ч по пловдивски булевард

Полицията в Пловдив прави масови проверки и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. За говорене по телефон, минаване или шофиране без колан, вече ще може да се глобява и след като водачите бъдат заснети от камерите, разположени на кръстовищата в Пловдив. Идеята е на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

„Предлагаме чрез камерите за контрол на трафика в центъра да се заснемат и нарушенията, така че това чувство за безнаказаност у водачите най-накрая да бъде пресечено”, коментира Володя Домашенко от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

Камерите от Центъра за управление на трафика в Пловдив вече изпращат сигналите за нарушители в „Пътна полиция”, където в рамките на деня водачите се издирват и наказват.

Следващата стъпка за борбата с нарушителите на пътя ще бъде разполагането на необозначени радари по улиците на града.

Акциите на „Пътна полиция” за контрол на пътя продължава и през предстоящите почивни дни.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.