Актрисата скоро навърши 56 години

Актрисата, която скоро навърши 56 години, поддържа отлична форма, без да прибягва до изтощителни тренировки и болезнени процедури, предаде БГНЕС. Вглеждайки се в Моника Белучи, е трудно да повярваме, че е на тази възраст - фигурата, лицето, усмивката - всичко излъчва красота и младост. Мнозина се питат: Как успява да поддържа такава форма?

Италианските красавици, завладели големите екрани (ГАЛЕРИЯ)

Моника признава, че не е от онези, които стават рано сутрин за тренировка. По-лесно е да се откаже от любимата си паста за няколко дни, за да влезе отново във форма. Актрисата не обича да брои калории, а за да скрие излишните килограми - ако се появят внезапно - носи черно. Въпреки това все още понякога спортува – обича плуване, кикбокс, пилатес и йога.

Моника Белучи отряза косата си (СНИМКИ)

Актрисата никога не гони перфектни мерки. Тя приема и обича тялото си такова, каквото е, и вярва, че няма нищо по-секси от здравословното добро самочувствие. Дори след раждането на дъщеря си актрисата не се притесняваше да загуби формата си, защото това е естествен процес.

Рецептата на Белучи за отлична кожа: Студен душ и минимален грим

Трудно е да се повярва, но актрисата не се е подлагала на пластична операция. Нейната грижа за кожата включва премахване на грима и добра редовна хидратация на кожата. За Моника е особено важно кожата й да диша по време на сън. За да запази еластичността и тонуса си, актрисата взема студен душ, след което овлажнява старателно лицето си.

ФЕСТИВАЛЪТ В КАН: Страстната целувка на Моника Белучи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Белучи обича ярки червила и ги съобразява с настроението си. Нейният грим е доста прост: червило и спирала. Това са необходимите „аксесоари“, които неизменно допълват всяка нейна визия.

Любов към себе си и личността си

Въпреки че Моника се смята за една от най-привлекателните актриси в Холивуд, самата тя вярва, че не става въпрос само за външната красота. Времето неизменно променя тялото и рано или късно на лицето ще се появят бръчки и фигурата вече няма да е същата като в младостта. Това обаче изобщо не плаши актрисата. „Искам да живея дълго, затова трябва да бъда търпелива и да се примиря с бръчките, когато се появят“, отбелязва тя.

Знаменитостите, които са били бедни като деца (ГАЛЕРИЯ)

„Обичам това, че мога да правя каквото си поискам, но умерено“, казва актрисата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.