Премиерът провери работата по пункта „Рудозем-Ксанти“

„Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“, съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

„През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали”, посочи министър-председателят.

 

 

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“. В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв.

„Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма”, пише още Борисов в социалната мрежа.

С премиера на инспекцията на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ бяха министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.