8 души са арестувани за кражби на електроника

Властите в САЩ арестуваха 8 души по дело за контрабанда за крадена електроника в Русия. Куриерите са били пътници и служители на руският национален авиопрезвоч „Аерофлот”. Държавният департамент анулира над 110 визи на служители на авиокомпанията, съобщава „Дойче веле”.

Съдят турски гражданин за контрабанда на хероин за над 25 млн. лв.

САЩ повдигна обвинения срещу 10 човека, заподозрени в мащабна контрабанда на електроника в Русия. Осем души са арестувани, а другите двама се укриват от правосъдието, съобщиха от прокуратурата на щата Ню Йорк. 

По информация на следствието, обвиняемите са внесли в Русия електронни устройства, включително продукция на „Apple”, на обща стойност 50 млн. долара. Техниката е била изнасяна без необходимите разрешения, като много от устройствата са били крадени, предаде БГНЕС.

Конфискуваха тон „балкански” кокаин на Канарските острови

Един от арестуваните от август до декември 2019 г., с четири полета извън САЩ, е изнесъл над 1000 устройства на „Apple” на обща стойност над 1 млн. долара. Друг участник в схемата през октомври същата година е пренесъл в 9 куфара 235 устройства за около 250 000 долара.

По време на обиските в рамките на разследването у заподозрените са открити над 600 000 долара в брой, както и голямо количество електронни устройства. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.