Актьорът разказа в „На кафе” как е бил избран да се превъплъти в образа

Той е опасен и избухлив, но същевременно държи на близките си и не е предател. Това е Димитър Боксьора, а персонажа му в криминалната драма „Братя” изгражда актьорът Леарт Докле. Той попада в сериала след кастинг. Първоначално се явява за ролята на Драгомир Донков или Денис Топал. Впоследствие обаче разбира, че от екипа много са харесали представянето му, но е прекалено млад за образа. „Продуцентът Краси Ванков ми се обади и ми каза, че иска да съм част от проекта – тогава ми предложи ролята на Боксьора. Първоначално бях резервиран, тъй като не знаех нищо за персонажа, но на следващия ден се запознах с него и изключително много ми допадна. Мисля, че си паснахме”, споделя Докле.

Ще стане ли Борис къртица на Драго в „Братя”?

Отличното му справяне с бокса се дължи на дългите години, в които той е практикувал този спорт. „Това беше една щастлива случайност за проекта. Вече 13 г. се занимавам с бокс”, допълва той.

„В следващите епизоди на сериала примката около Боксьора се затяга. Ще има изключително любопитство към неговия лаптоп, който съдържа пикантна информация за много хора. Зрителите ще видят и дали ще продължи неговото въздържание от забранени субстанции”, с усмивка разкрива актьорът.

Примката около следователя Борис се затяга в „Братя“

След много снимачни часове в образа на Боксьора Леарт е категоричен: „Много си харесвам ролята. Тя се оказа плътна и многопластова и ми даде възможност да проявя различна палитра и да изведа всичко, което се изискваше от мен по сценарий.”

Какво свързва младия актьор с цар Иван Асен II и Хамлет, какъв е произходът на името му и как е преминал през кастинг за главна роля в италианско-швейцарска филмова продукция – гледайте във видеото от „На кафе”.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Братя“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY