Трупите били немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет

След 20-минутно преследване екип на Изпълнителна агенция по горите задържа товарен автомобил с незаконна иглолистна строителна дървесина. Инцидентът е станал при проверка в района на Държавно горско стопанство – Селище, съобщават от ведомството. Горските служители забелязали превозното средство, транспортиращо строителната дървесина на главен път от местността Селище за град Сърница и опитали да го спрат за проверка.

Локализиран е големият пожар в Хасковско

Шофьорът на камиона обаче ускорил и се опитал да избегне проверката. След преследване товарният автомобил влязъл в обект за преработка и съхранение на дървесина. Водачът успял да се укрие и в момента се издирва. Потърсено е съдействие от пoлицeйcĸи cлyжитeли за оглед и установяване самоличността му.

Нов пожар край Шумен

При извършената проверка, лесничеите  установили, че превозваната дървесина е в размер на около 15 куб. м – 38 секции строителна дървесина от бял бор с дължина 4 м. Трупите били немаркирани с контролна горска марка и  непридружени с превозен билет. Товарният автомобил, на който е било установено неработещо  GPS устройство и трупите са задържани. По случая се извършва проверка. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.