Това съобщиха от прессекретариата на президента

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Радев с коментар за COVID-скандала (ВИДЕО)

Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.

Президентът Румен Радев - под принудителна карантина

Припомняме, че делегацията на държавния глава се върна вчера предсрочно от посещение в Естония. Според естонския президент, здравния министър Костадин Ангелов и вицепремиера Красимир Каракачанов Радев е контактувал с COVID-19 позитивен. Заразеният, с когото според тях държавният ни глава е общувал, е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС. От президентството обаче официално отричат Радев да е бил контактен.

Естонският президент: Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен. От президентството отричат

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.