Темата коментират Георги Харизанов и политологът Слави Василев

„Посещението на президента в Естония не беше отменено, а предсрочно прекратено от домакините. Президентската институция е имала информация как се развиват събитията около шефа на ВВС. Когато се говори за „активно мероприятие” просто, за да се каже нещо и да се навлезе в оправдателен режим, е хубаво да разберем в какво всъщност се състои то”. Така Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира думите на президента Румен Радев след отменената му визита в Талин. 

Президентството и властта в спор за домакинството на "Три морета"

Според политолога Слави Василев всяка теза, че президентът е знаел предварително за случая на коронавирус е „чиста спекулация”.

„Факт е, че Радев показа в рамките на една седмица три отрицателни PCR теста. Той беше в Гърция преди да отиде в Естония. Всичко това е един скалъпен скандал от страна на управляващите, според мен, за да злепоставят българския президент и страната. Цялата история е абсурдна”, добави Василев.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.