Двамата не предложиха различни позиции от вече изразените

Доналд Тръмп и Джо Байдън се сблъскаха в последен дебат преди президентските избори в САЩ. Двамата кандидати спориха в сградата на един от университетите в щата Тенеси по шест основни теми. 

Дебатът не беше толкова хаотичен, колкото предишния. Тръмп и Байдън не се прекъсваха. Системата за изключване на микрофоните на този, който не е наред да говори, работеше добре.

Щабът на Тръмп иска промяна в темите за дебата с Байдън

Двамата кандидати не предложиха различни позиции от вече изразените. Те бяха на крайно различно мнение дали сегашната власт се справя с пандемията от коронавирус. 

„Той знаеше колко опасен е коронавирусът. Но не ни е казал, защото сме щели да се паникьосаме. Американците не се паникьосват. Той го направи. В същото време, както разкри „Ню Йорк Таймс”, неговите хора са отишли на „Уол Стрийт” и са предупредили брокерите, че вирусът е ужасно нещо и трябва да продават, защото идва криза”, атакува опонента си Джо Байдън.

ОБАМА СРЕЩУ ТРЪМП: Бившият президент с яростна атака срещу наследника си

„Ти събра огромно количество пари за кампанията. Всеки път, когато ти дадат пари, се сключва сделка, Джо. Аз можех да се срещна с всички шефове на най-големите компании и да събера рекордно количество пари. Но не го направих, защото това би ме поставило в слаба позиция. Ти взимаш парите от „Уол Стрийт”, а не аз”, отговори Доналд Тръмп.

Кандидатите спориха дълго и за системата на здравното осигуряване. Обвиниха се взаимно за съмнителни връзки с Китай и Русия.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.