По думите му браншът няма да издържи повторно затваряне

„Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне". Това заяви в ефира на „Здравей, България" Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. И допълни, че вече се усеща спад на клиентите.

„През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", каза още Алибегов.

Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина (ВИДЕО)

По думите му затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект. „Въпреки че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.

С МАСКИ НА ОТКРИТО: Вижте къде и кога ще са задължителни (ЗАПОВЕД)

 

 

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне. „Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов. 

Междувременно екипи на полицията и Столичния инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването. Следващата седмица ще има нова среща, на която ще се договорят допълнителни правила.

Повече гледайте във видеото.