Инцидентът е станал на разклона за село Клисурица

Двама души загинаха след тежка катастрофа между тир и пътнически микробус. Инциндетът затвори за часове главния път Е-79 край Монтана. 

Тежкият пътен инцидент е станал след 5 часа сутринта на междунаводния път за Дунав мост 2 край монтанското село Винище. На опасен завой с обратен вираж са се сблъскали тир и микробус, който прибирал работници на „Балкански поток“ към Монтана.

 „Имаше четирима човека, които бяха с видимо порезни рани, в тежко състояние. Шофьора също беше в тежко състояние и не можехме да го изкараме”, разказва Емил Миленков

На място загива шофьорът на микробуса, а един от работниците на път за болницата. Други двама пътници са настанени в Монтанската болницата.

 „При мен в отделението са приети двама руски граждани, двете момчета са с черепно-мозъчни травми без опасност за живота”, заяви хирургът д-р Красимир Каменов.

В болницата е и шофьорът на тира.

„Той е с черепно-мозъчна и с гръдна травма без опасност за живота …травмата е на гръдния кош, но не изисква нито оперативно лечение, нито по-сериозно вмешателство“, допълни д-р Красимир Каменов.

За опасния участък, кметът на село Винище е алармирал от години.

„Ако се направи една статистика тук най-малко 30-40 човека са загинали…ето всяко дърво е гроб. Да се сложат мантинели, двойни и тройни…нищо, 20 години ето така“, заяви Алексей Александров, кмет на село Винище.

Затова настоява да се вземе под внимание пътя, за да не се стига до поредните жертви.

„Участъка е опасен, сигнализирали сме АПИ, сигнализирали сме министерства да се оправи този участък, този вираж, който изхвърля автомобилите и засега нищо…“, посочва кметът на Винище.

А заради пътния инцидент се образуваха и колони от чакащи автомобили. Международният път между Монтана и Видин остана затворен повече от шест часа, а тежкотоварните камиони изчакваха на място. Въведен беше обходен маршрут за леки автомобили по направление Видин - Смоляновци - Клисурица - Славотин - Студено буче - Монтана и обратно.Причините за катастрофата се изясняват.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.