Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 г.

Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Турнирът ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

13 дни до Sofia Open 2020: Борна Чорич – по стъпките на татко и Майк Тайсън

Душан достига до рекордно място в ранглистата за него - №23, през април 2019 г. Приключва в Топ 100 на класацията в шест поредни години (2014-19). Постига най-голямата си победа над Доминик Тийм (№5) и не губи сет до финала на турнира в Монте Карло 2019 г. Лайович спечели първата си АТП титла на турнира на клей в Умаг (Хърватия) през 2019 г. Той е част от отбора на Сърбия, който през януари спечели първото издание на АТП Къп в Австралия (отборен турнир). „Тази надпревара ме промени. Наистина мисля, че след успеха в Австралия съм друг тенисист. Да помогна на родината си да бъде номер едно в света е нещо, което ще помня цял живот. Чувството е неописуемо“, каза през януари Лайович.

В турнирите от Големия шлем най-доброто му представяне е осминафинал на „Ролан Гарос“ през 2014 г.

Рекордьорът на Норвегия ще участва в Sofia Open 2020

Освен титлата в Умаг, има и участие на финал в турнир от Мастърс 1000 сериите. Това се случи в Монте Карло през 2019 г., а в спора за трофея Душан отстъпи пред друг звездните участници на Sofia Open 2020 – Фабио Фонини.

Прякорът му е Дитзе. Започва да играе тенис на 7-годишна възраст, по „стечение на обстоятелствата“. Определя за своя любима настилка твърдите кортове, предпочитан турнир е този в Доха, а удар – бекхенда. Идол в детските му години е Пийт Сампрас. Споделя, че ако не е станал тенисист, е щял да практикува футбол. Подкрепя отбора на Барселона. През ноември 2017 г. се подлага на операция от херния.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.