Всеки от тях имал строга роля при извършването на престъплението

Трима чужденци са задържани за серия от кражби от аптеки в Пазарджик, София и Варна, съобщават от полицията.

Зачестиха ли обирите от маскирани при извънредното положение?

Оперативните действия започнали преди около три седмици, когато двама непознати  влезли в аптека в централната част на Пазарджик.  Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към определени продукти от щандовете на аптеката,  другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева. След като разбрали за случилото се, работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. На място бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, иззети били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.

С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които на по-късен етап били подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност “при областната дирекция.

С подборна информация за случая били запознати и служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Те обобщили получените от страната данни и установили, че подобни случаи са регистрирани на територията на столицата и на град Варна.  

Заловиха обирджия на аптеки след репортаж на Нова

Не след дълго криминалистите идентифицирали самоличността на извършителите -  трима грузински граждани, на възраст между 29 и 30 години. Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството. Тримата са задържани в обитавана от тях квартира на територията на София. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът за задържане на двама от тях е удължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.