Премиерът призова двамата лидери към диалог

Франция и Турция трябва проведат конструктивен диалог, а не да се конфронтират. Това призова лидерите на двете държави българският премиер Бойко Борисов чрез пост в социалната мрежа Facebook.

Каракачанов даде информация за състоянието на Борисов

Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в...

Posted by Бойко Борисов on Monday, October 26, 2020​

 

"Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем. Търсете диалога, а не конфронтацията, призова Франция и Emmanuel Macron са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Recep Tayyip Erdogan. И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция. Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните", написа премиерът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Снимка: Архив