Забранени са развлекателните мероприятия и работата на заведенията между 23:00 и 06:00 часа

Руската агенция за защита на потребителите разпореди на руските граждани да носят маски на места, където има скупчване на хора, в обществения транспорт, на паркингите и в асансьорите. Заповедта влиза в сила от 28 октомври, съобщи БГНЕС.

Забранени са развлекателните мероприятия и работата на заведенията между 23:00 и 06:00 часа. В транспортните средства, такситата, магазините, ресторантите и театрите трябва да бъде засилена дезинфекцията.

COVID-19: Франция е все по-близо до нова национална карантина

Препоръчва се регионите да правят не по-малко от 150 теста за коронавирус на 100 000 души население.

Успоредно с това всеки от субектите на федерацията е въвел собствени ограничения.

Най-сериозна е ситуацията в Москва, където столичани са задължени да носят маски и ръкавици, а част от служителите и учениците в горните класове преминаха на дистанционна работа и обучение. Препоръчва се на пенсионерите и хората с хронични заболявания по възможност да си останат вкъщи.

Русия е на четвърто място в света по брой заразени. Регистрирани са повече от 1,5 милиона случая, от които около 1,15 милиона са се възстановили, а над 26 000 са починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.