Журналистите на медията в епицентъра на политическото събитие на годината

В момент, когато всички погледи са насочени към Белия дом и САЩ, екип на NOVA ще направи зрителите съпричастни с едни от най-противоречивите избори за президент в историята на страната, провеждащи се в необичайната ситуация на пандемия. Директорът на „Новини и актуални предавания“ Миляна Велева, емблематичното лице на Новините на NOVA Николай Дойнов и операторът Димитър Василев заминават за Вашингтон, където ще проследят най-интересните събития около избора на следващия американски държавен глава.

Повече от 59 милиона души вече са гласували на изборите в САЩ

Екипът на NOVA ще се срещне още с поддръжници и на двамата кандидати – президентът Доналд Тръмп от партията на Републиканците, борещ се за втори мандат, и 47-мия вицепрезидент на САЩ – демократът Джо Байдън. Те ще проследят какви са различните мнения, настройки и прогнози на гражданите за предстоящото в следващите четири години. Ще стане ясно и какви са предимствата, недостатъците и последствията за целия свят след избора на президент заради очакванията за голяма световна икономическа криза, причинена от COVID-19.

Последният дебат Тръмп-Байдън: Спорове и взаимни обвинения за връзки с Русия и Китай

След старта на последната седмица преди определянето на новия държавен глава, двамата колоритни кандидати са в трескава надпревара за привличане на повече избиратели. Последните данни сочат, че очакванията за рекордна избирателна активност са на път да се потвърдят, след като над 60 милиона американци вече са дали своя вот по време на ранното гласуване. Как се правят избори по време на пандемия и как живеят нашите сънародници в САЩ? Отговорите на тези и още интересни въпроси, свързани с политическото събитие на годината, ще представят специалните пратеници на NOVA по време на престоя си във Вашингтон.  

Какъв развой предстои за изборната ситуация и кой ще бъде новият президент на САЩ, не пропускайте да разберете в ефира на NOVA, както и онлайн на сайта www.nova.bg.