Това е поискала кметицата на София от Министерството на образованието

"Поисках от Министерство на образованието да даде възможност на директорите временно да извиняват отсъствия на деца от предучилищните групи (5 и 6 години) при писмено искане от родителите. Тази възможност вече беше дадена за децата на 3 и 4 години". Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

❗️ Увеличаваме екипите на общината и полицията, които контролират задължителното носене на маски в градския транспорт,...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 27 октомври 2020 г.

Родителите, които искат децата им да останат вкъщи по време на извънредната епидемиологична обстановка, могат да подадат декларация в свободен текст, включително и електронно. Тя трябва да се изпрати до директора на съответната детска градина. Така отсъствията на децата ще бъдат извинявани служебно.

Вълчев: Вярваме, че присъственото обучение е най-доброто

От Столичната община препоръчват още на онлайн обучение да преминават учениците от гимназиален етап, с изключение на осмокласниците. Това обаче ще се случва, само ако има над 20% отсъстващи.

"Препоръчваме 8-ите класове да продължават обучение в училищна среда, тъй като на този етап се усвояват базови познания и компетентности", пояснява Фандъкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.