По думите на директорът на Александровска болница все още не сме изпуснали заразата

„Трябваше по-рано да се премине към дистанционно обучение в училищата и университетите, както и да се ограничат масовите събития. Мерките не са толкова строги и въпреки това не се спазват”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на Александровска болница проф. д-р Борис Богов. По думите му обаче икономиката не трябва да бъде спирана.

ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас 

„Към днешна дата имаме две свободни легла в интензивното отделение на Александровска болница. Днес ще бъдат изследвани три клиники, в които има и заразени лекари и пациенти. Вчера имаше двама колеги, които се нуждаеха от хоспитализация.  По-късно ще стане ясно дали леглата ще бъдат заети от тях или от пациенти. Очаква се някои отделения да бъдат карантинирани зарази заразени лекари", обясни директорът на лечебното заведение. 

По думите му доброволците имат голяма роля в болниците. „Те дезинфекцират, пренасят вещи на болния, носят вода и храна. Имаме нужда от тях”, каза професорът.

„Не мисля, че сме изпуснали заразата", заключи Богов.

НОВИ МЕРКИ: Гимназисти и студенти минават на онлайн обучение (ЗАПОВЕД)

Столични лекари с емоционален призив за спазване на мерките (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВТОРАТА ВЪЛНА: Европа губи контрол над пандемията

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.