Турнирът в София ще протече при строг контрол

Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика - с ограничен брой фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице. Заповед на министъра на здравеопазването потвърди, че български фенове на тениса ще имат възможност да се насладят на тенис на най-високо ниво при задължителното спазване на всички мерки.

Цвети Пиронкова повежда звезден отбор посланици на Sofia Open 2020 (ВИДЕО)

Организаторите на турнира от категория 250 на АТП, който ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA, обръщат внимание, че успоредно с възможността зрителите да наблюдават на живо звезди на световния тенис, имат и отговорност да пазят общото здраве и да покажат на света, че българската публика може да бъде за пример.

Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България, при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент - опазване на общото здраве.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И СПАЗВАТ ФЕНОВЕТЕ:

Дисциплина, дистанция и дезинфекция са задължителни по време на турнира.

Звездният посланик на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов засне специално видео, за да онагледи как всеки, закупил си билет, трябва да бъде постоянно с предпазна маска на лицето - пред и в залата, на дистанция от "две крачки" от останалите, да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата и да сяда на отстояние от две места на трибуните в „Арена Армеец”.

 

 

Любимият от малкия и големия екран актьор Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния отбор посланици на Sofia Open. През 2019-а той внесе много колорит и хумор не само с видеата, предшестващи турнира, но и с присъствието си в залата в компанията на свои колеги. Дни след като по кината излезе последният филм с негово участие - „Пепел върху слънцето“, сега Вергов се настройва на тенис вълна и е готов за много емоции около корта на петия и най-силен Sofia Open. Този път обаче има и най-важната мисия - да покаже лесните, но задължителни за спазване мерки от феновете. Както би казал самият Вергов: „Благодарим ви!”

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата по време на турнира.

„Звездите на Sofia Open 2020”: Алекс де Минор – Демона

Най-важните стъпки за феновете:

1. Закупеният билет е персонален, с вашето име.

2. Носенето на предпазна маска е задължително - пред и в залата.

3. На входа на „Арена Армеец” ще ви бъде измерена температурата с безконтактен термометър.

4. Дезинфекцирайте се и на трибуните спазвайте задължителна дистанция от две седалки!

ОЩЕ ЗА СТРИКТНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ:

Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура са отменени всички събития с тенис звездите извън мачовете им от турнира. Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистанция от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително оповестен план.

„Звездите на Sofia Open 2020”: Милош Раонич – инат и отдаденост по пътя към върха

Организационният екип на Sofia Open 2020 подлежи на постоянно тестване с PCR. Всички, включително и играчите, влизат в залата след задължително измерване на температурата с безконтактен термометър и след предоставяне на задължителен за попълване (онлайн) здравен въпросник.

Билети за турнира Sofia Open може да закупите от Grabo.bg.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.