Новият първенец се намира във Франция

Лондонското летище „Хийтроу“ намали прогнозата за броя пътници за следващата година, тъй като втора вълна от COVID-19 засегна търсенето на полети. За първи път съоръжението загуби позицията си на най-натовареното летище в Европа от парижкото „Шарл дьо Гол“.


Летище "Хийтроу"

Очаква се тази година броят на пътниците да бъде 22,6 милиона и 37,1 милиона през 2021 г. През юни от „Хийтроу“ направиха прогноза съответно за 29,2 милиона и 62,8 милиона. Миналата година летището обслужи 81 милиона пътници. 

 

 

Намаляването на прогнозите е причинено и от „бавния напредък при въвеждането на тестове от правителството на Обединеното кралство за повторно отваряне на границите със страните с „висок риск“, обясняват от летищната администрация.


Летище: „Шарл дьо Гол“, Париж

Джон Холанд-Кей, главен изпълнителен директор на „Хийтроу“, призовава за тестове за новия коронавирус преди излитането на самолетите, както и за партньорство със САЩ с цел отварянето „въздушен мост“ за Америка с цел увеличаване на търсенето.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Агенция "Фокус"