Тя представи антикризисните мерки, които правителството предприе за преодоляване на затрудненията, породени от пандемията

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова взе участие в проведената онлайн Годишна министерска среща на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Николова обсъди мерките срещу COVID-19 в туризма с КРИБ и БХРА

„Бих искала да благодаря на Испанското председателство на Съвета на ОИСР за поканата и да споделя колко високо ценим подкрепата на страните членки и на Секретариата на ОИСР към страната ни в предприсъединителния период“, заяви вицепремиерът Николова.

Тя увери участниците в срещата, че България работи активно и участва в различни работни органи на организацията. „Вярваме, че сътрудничеството, което продължава да се задълбочава, ще бъде ясна предпоставка за скорошно отправяне на предложение към страната ни за стартирането на преговори с ОИСР за присъединяване“, посочи вицепремиерът.

Министър Николова коментира, че в момента страните са изправени пред сериозно глобално предизвикателство, предизвикано от пандемията COVID-19. „Ето защо е важно да се обследва как търговската политика може да допринесе за бързо и устойчиво социално-икономическо възстановяване и повишаване на конкурентоспособността на бизнес средата след пандемията, както и да спомогне за популяризирането на ценностите и стандартите на живот“, отбеляза Марияна Николова. Пред събеседниците си тя представи антикризисните мерки, които правителството предприе за насърчаване на икономическата активност и преодоляване на затрудненията, породени от пандемията.

Вицепремиерът Николова получи емоционално признание

„Ключовата дума на настоящата среща е „възстановяване“, но тя е сериозен стимул да преразгледаме приоритетите си и да поемем отговорността пред обществото, че въпреки затрудненията имаме силата и куража да възстановим търговията, да укрепим инвестициите и да провеждаме амбициозни политики, които защитават и развиват нашите индустрии. А това води и до социален напредък“, каза в заключение вицепремиерът Николова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.