Само 9 дни ни делят от старта на тенис шоуто Sofia Open

Само 9 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември.Турнирът ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

„Звездите на Sofia Open 2020”: Милош Раонич – инат и отдаденост по пътя към върха

Феликс Оже-Алиасим е роден на 8 август 2000 г., което го прави астрален близнак на легендарния Роджър Федерер, роден на същата дата, но 19 години по-рано. Добро начало за обещаваща тенис кариера, нали? Може би това е и предпоставката именно швейцарецът да е големият идол на Феликс. Естествено, фактът, че Маестрото покани изгряващата звезда на съвместни тренировки в Дубай пред 2017 г., допълнително мотивира младока.

Корените на Оже-Алиасим са от Того, където е роден неговият баща. Той е треньор по тенис и именно професията го отвежда в Канада, където среща любовта – учителката Мари от Квебек. Малкият Оже-Алиасим хваща ракетата за първи път на четири години.

„Звездите на Sofia Open 2020”: Алекс де Минор – Демона

Успехите на обещаващия талант започват с две титли от „Големият шлем“ при юношите. Те идват на US Open в Ню Йорк – на сингъл и на двойки в тандем със своя добър приятел Денис Шаповалов. Канадецът определя играта си като агресивна от дъното на корта, а като най-силни свои страни посочва сервис и форхенд. Феликс се превърна в първият тенисист, роден през 2000 г., който влиза в мъжката ранглиста. А през 2019-а стана и най-младият играч в Топ 25 на света след Лейтън Хюит.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.