Инфекциозното отделение там е претоварено, липсват и лекари

Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската болница е с препълнени отделения, а случаите на пациенти с COVID-19 също се увеличават. Това наложи от лечебното заведение да поискат нови 10 легла.

Оказва се обаче, че може да има проблем с разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията.

„Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни“, казва лекуващият лекар д-р Колева.

23,6% от тестваните за денонощието са с коронавирус

Тя добавя, че колегите й се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са положителни за заразата. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата.

 

 

„Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди“, казва д-р Колева.

„Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град“, обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.