Вицепремиерът присъства на церемонията по връчване на годишните отличия

„Най-важното е хората да почувстват грижата на градоначалниците и те го показват със своя вот, което виждаме и при призовете „Кмет на годината“. Взаимодействието между публичната власт в лицето на държавата и местната власт дава своя ефект във времена на криза и при решаването на проблеми”.Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на церемонията по връчване на годишните отличия „Кмет на годината“.

„Наградите за най-успешните кметове са израз на признанието за техните успехи и отговорност в период на криза, предизвикана от епидемията с COVID-19”, заяви още министър Николова.

Тя допълни, че именно градоначалниците са хората, които са на първа линия, близо до хората, до техните тревоги, страхове и трудности.

Вицепремиерът връчи призовете в най-голямата категория „Кмет на годината“ на Свилен Шитов - кмет на Община Девня, с награда „Кмет на годината на малка община“, на Атанас Стоянов - кмет на Община Сандански, с отличие „Кмет на годината на средна община“, и на Станислав Владимиров – кмет на Община Перник, с награда „Кмет на годината на голяма община“.

„Пожелавам на всеки един от Вас здраве, сили, упоритост и много успехи”, каза министър Николова и поздрави организаторите на конкурса за амбицията, последователността и професионализма, с които ежегодно подготвят и реализират тази инициативата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.