Коментират Деси Банова-Плевнелиева, Тити Папазов и Иван Гарелов

Тази седмица в предаването „Пресечна точка” гости-коментатори са Деси Банова-Плевнелиева, Тити Папазов и Иван Гарелов. Те разсъждават върху най-важните и актуални теми от седмицата, представяйки своите гледни точки по тях.

Намаляват данъка за доставка на храна по домовете.

„Доказано беше още по време на първата вълна, че все повече хора разчитат на доставките по домовете. При въвеждането и на вечерен час смятам, че все повече българи ще разчитат на този метод”, заяви Деси Банова-Плевнелиева.

„Пресечна точка”: Предизборни договорки, медии на ръба и рисковете на младите

„В България ресторантите са доста по-достъпни, отколкото в други държави. Тук има семейства, на които не им представлява проблем всеки ден да ходят на ресторант. Нещо, което не е най-нормалното”, каза Тити Папазов.

„Всъщност мисля, че този жест е към собствениците на заведенията, не е към хората”, коментира Иван Гарелов.

Втората тема, по която гостите дискутираха, бе дали е въпрос на идентичност подкрепата или неподкрепата на България за влизането на Северна Македония в ЕС.

„Смятам, че ние ще отстъпим, има достатъчно причини за това. Няма да можем да наложим своите условия, защото просто много сме закъснели”, каза Гарелов.

„Проблемът тук е строго политически. Македонското население не прие твърдата политика на Заев и решаването на гръцкия въпрос - той беше далеч по-значим в съзнанието им. Те живеят със своето чувство за малоценност. Искат да се покажат, имат доста неща в исторически план, които мислят, че са техни. Ние не трябва да отстъпваме от някои неща, които са фактология”, посочи Папазов.

„Пресечна точка”: За външните наблюдатели по време на избори и за работата от вкъщи на фона на пандемията

„България признава тяхната идентичност, име и език. Ние имаме претенции само те да не фалшифицират миналото”, коментира Банова.

Последната тема, по която дискутираха коментаторите беше дали и как  българите празнуват Хелоуин.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.