Тя е дала положителната проба днес

Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, е приета днес във ВМА след положителен тест за COVID-19, съобщават от "Позитано". В социалните мрежи тя написа, че е приета за лечение, но се чувства добре. 

"Имам положителен тест за COVID-19. Днес ме приеха за лечение във ВМА. Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в момента не мога да ви отговоря", написа Нинова в личния си профил във Facebook.

"Пожелавам на всички българи здраве и кураж. Бъдете внимателни и се пазете. С много уважение и признателност към лекарите и медицинските работници, които рискуват себе си, за да спасяват нас. Знам, че ще се справим", допълва още тя.

По информация на NOVA преди два дни Корнелия Нинова е почувствала симптоми, направила си е PCR- тест, но той е бил отрицателен.

Днес Нинова беше в парламента. От пресцентъра на БСП съобщиха, че веднаха след изказването си, се е почувствала зле. Направила е ново изследване и тестът е бил положителен.

За NOVA от управляващата партия обявиха, че в парламента са спазвани стриктно всички мерки, а по заповед на председателят Цвета Караянчева всички депутатите са били с маски и основания за притеснение няма. Все още няма позиция на РЗИ.

23,6% от тестваните за денонощието са с коронавирус

Припомняме, че вече четирима социалисти дадоха положителни проби за COVID. Това са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов и Анна Славова.

Миналият петък в пленарната зала на парламента се стигна до скандал по темата. След като Драгомир Стойнев даде положителна проба, председателят на НС се закани да гони депутати, ако не слагат маски. Въпреки това народни представители от левицата решиха, че няма нужда да слагат предпазни маски, което доведе до напрежение. 

Освен в парламента, опасната зараза се разпространи и в Министерския съвет и в Президентството. Премиерът Бойко Борисов даде положителен резултат на теста, след което голяма част от министрите бяха карантинирани. В Президентството - главният секретар Димитър Стоянов се оказа болен. Държавният глава веднага се самоизолира.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.