Проверява се дали лицето няма връзки с терористични организации

Тунизийски гражданин е задържан в Добрич, след като проникнал незаконно в страната през граничен пункт Кардам. Той е издирван от френските власти за тежко престъпление, но към момента няма данни да е свързан с терористичния акт в Ница, съобщиха от добричката окръжна прокуратура.

При влизането си от Румъния вчера около обяд, чужденецът не е спрял за проверка, а буквално е потрошил бариерата.

 „Това, което е обяснил, че е минал всъщност по този начин през бариерата на граничния пункт, защото не е имал лична карта или европейски документ”, заяви Йорданка Чанева, районен прокурор на Генерал Тошево.

Втори задържан за убийствата в Ница

Граничните власти веднага подават сигнал и полицията организира блокада. Автомобилът, който е с швейцарска регистрация, е засечен по бул. „25 септември” и следва яростна гонка. При опит да премине на червено на едно от най-оживените кръстовища в града, младият мъж катастрофира зрелищно, хуква пеша, но е задържан. Засега няма информация арестуваният у нас тунизиец да е свързан с атентата в Ница.

„Няма такива данни. Във връзка с сме с органите на ДАНС, не се потвърждава такава информация към момента”, заяви Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич.

Мъж заплаши с ножове полицаи в Париж

 „Очакваме от Интерпол съответно по линия на ШИС да се получи и европейска заповед за арест, евентуално тогава ще можем да предоставим повече данни за какво престъпление става въпрос”, допълни Чанева

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за задържане на тунизиеца, на когото до момента са повдигнати две обвинения – за незаконно преминаване на границата и за хулиганство.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.