Нападателят простреля гръцки православен свещеник

Френските служители на реда са задържали заподозрян като част от разследването на опита за убийство на православен свещеник в Лион, съобщава БГНЕС. Заподозреният е задържан в едно от кафенетата в 3-и район на френския град. При ареста у него не е намерено оръжие, съобщават местни медии.

По-рано в събота нападател, въоръжен с пушка, рани православен свещеник, преди да избяга. Според Ройтерс, свещеникът е прострелян два пъти около 16:00 ч. местно време, докато е затварял църквата, и е откаран в болница с опасност за живота.

Втори задържан за убийствата в Ница

По непотвърдени данни, нападателят е крещал „Аллах акбар“, докато е стрелял. Френското министерство на вътрешните работи е получило сигнал за ситуацията в района на станция "Жан Масе" в 7-и район на Лион. Силите за сигурност в продължение на часове бяха отцепили мястото на инцидента, а гражданите бяха призовани да избягват района и да следват инструкциите на властите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

 

Източник: БГНЕС