Вирусът продължава да е основна тема за цялата кандидатпрезидентска кампания

Три дни преди президентските избори в САЩ беше отбелязан световен рекорд по най-много заболели от коронавирус. За едно денонощие те са 100 000. А големите градове са готвят за обсада.

Вирусът продължава да е основна тема за цялата кандидатпрезидентска кампания, защото и според последните данни новозаразените в страната чупят всякакви рекорди. В петък, в Мичиган, Доналд Тръмп атакува самите лекари с твърдението, че изкуствено надуват бройката на новозаразените, за да печелят повече пари.

Нито една държава в света нямаше до момента 100 000 с корона вирус за ден. От днес статистиката се оглавява от Съединените щати. Цифрите са  безмилостни – 9 милиона с COVID-19 от началото на епидемията и 230 000 жертви. 

ИЗБОРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ: Как се пазят във Вашингтон от COVID-19?

“Смятам, че голяма част от тези цифри включват и заболявания, които са придружаващи или са причина за тези смъртни случаи. Не съм от хората, които вярват в тези цифри”, заяви д-р Антон Минасян.

Войната с короната не е единствената гореща тема преди изборите. От няколко дни Вашингтон и останалите големи градове се готвят за улични размирици. 

Вашингтон и Ню Йорк имат лоши спомени от бунтовете, оглавени от движението „ Животът на чернокожите има значение” след убийството на чернокожия Джордж Флойд. Сега на практика няма сграда в близост до Белия дом, която да не е облицована срещу евентуално нападение. А социологическо изследване от последните дни, проведено в САЩ, показва, че 20 процента от американците очакват нова Гражданска война след изборите. 

„Редженерон” спира изпитанията с изкуствени антитела при по-тежките случаи на COVID-19

„Има доста големи опасения в тази област. Много хора се страхуват от подобно развитие на нещата. Тези избори са може би най-важните в съвременната история на света”, заяви д-р Минасян.

А иначе днес е Хелоуин. Но заради кризата с COVID-19 американците не празнуват така както го правят традиционно. Маскарадът се отлага – поне за година. 

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.