През града преминават и камиони, пътуващи от Видин за София, заради ремонтите в участъка до Мездра

Изнервени шофьори и объркан график на обществения транспорт заради натоварения трафик през Искърското дефиле. Оттам в момента преминават и тировете, пътуващи от Видин за София, заради ремонтите в участъка до Мездра. От Община Своге алармират, че при падането на първия сняг обстановката ще се усложни. През дефилето - до 15 декември - е насочен и тежкотоварният трафик от прохода „Петрохан”, поради въведено ограничение. „Пътна полиция” отправи апел към водачите по възможност да избягват пътуването в този участък.

„Пълен абсурд": Шофьори с инвалидност остават без книжки заради забавени прегледи?

„В момента по пътя Своге - Мездра преминава трафика на почти половин Европа. Това създава проблеми на нашите граждани, които недоволстват”, заяви Илия Богданов, зам.- кмет на община Своге.

Заради засиления трафик е компрометирано разписанието на градския транспорт, което създава проблеми на работещите в София жители на Своге. „Няма осигурен зелен коридор за линейките, за колите на полицията и пожарна безопасност. Ситуацията налага наличието на подобен коридор – особено за линейките. Почти невъзможно е кола на Спешна помощ да стигне навреме за болницата и вече има поредица от сигнали”, заяви Богданов.

Отломки от срутена фабрика запушиха канал за отпадни води (ВИДЕО)

Друг проблем е огромното замърсяване в джобовете за почивка, което се създава от тировете. Въпреки непрекъснатото почистване, извършвано от Община Своге, боклукът продължава да се трупа. „Непрекъснато предоставяме сметки на АПИ  по този повод,надявайки се те да ни ги осребрят в един момент, защото пътят е републикански. Ние обаче продължаване да полагаме усилия за почистването, защото в условията на пандемия се опитваме да бъдем отговорни и да не допускаме допълнително разпространение на заразата”, подчерта Богданов.

Подробностите гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.