Ето на кои места да обърнем най-голямо внимание

Рискът от пренасяне на вируси вкъщи при хора, които редовно посещават обществени места или пътуват с градския транспорт, е доста висок. Затова трябва по възможност да почиствате дома си ежедневно. Това посочи Татяна Руженцова, ръководител на отдела за клинични изследвания на Централния изследователски институт по епидемиология в Русия.

Как да използваме правилно дезинфектанта

„Ако имате членове на семейството, които са пътували с обществения транспорт, работят или често посещават търговски обекти, тогава рискът от инфекция е доста голям. Затова почистването трябва да се извършва по възможност поне веднъж дневно”, обясни Руженцова.

Тя отбеляза, че дори ако никой вкъщи не е болен, при почистване трябва да се ползват дезинфектанти. Особено внимание трябва да се обърне на коридора - дръжките на вратите и ключовете на лампите трябва да се дезинфекцират по-често.

Отразява ли се времето на разпространението на COVID-19

Според нея в коридора трябва да се монтира и бутилка с дезинфектант, за да може веднага, след като човек влезе отвън, преди да докосне каквото и да било, да дезинфекцира ръцете си – така рискът от пренасяне на инфекция в жилището силно ще намалее.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС