Неговият профил като президент на САЩ ще бъде предаден на новата администрация

Американската компания Twitter ще отмени привилегиите, предоставени на републиканеца Доналд Тръмп като президент на САЩ и световен лидер, след встъпването в длъжност на демократа Джо Байдън на 20 януари 2021, съобщи в понеделник телевизионната компания NBC цитирана от БГНЕС.

Джо Байдън планира преходния период на администрацията в Белия дом

"Подходът на Twitter към световните лидери, кандидати и длъжностни лица се основава на принципа на правото на хората да решат дали да вземат предвид контекста на това, което казват техните лидери. Това означава, че можем да използваме предупреждения и маркировки, както и да ограничим взаимодействието с определени акаунти. Тези рамкови правила се прилагат за действащи ръководители и кандидати за изборна длъжност, но не и за частни граждани, които не заемат такива длъжности“, обясни говорителят на компанията.

Частният хеликоптер на Доналд Тръмп отива на търг (СНИМКА)

Тръмп след встъпването в длъжност на Байдън ще бъде приравнен на повечето потребители на услуги за микроблогове. Затягането на изискванията ще засегне личния акаунт на републиканеца. Неговият профил като президент на САЩ ще бъде предаден на новата администрация, каза телевизионният оператор.

Мадона: Мястото на Тръмп е в затвора

Ръководството на Twitter затегнаха политиката си на дезинформация преди президентските избори в САЩ. На потребителите беше забранено да обявяват победата на един или друг кандидат до момента, в който тя е обявена в официални източници или реномирани медии. Туитовете, които съдържат опити за намеса, включително с използване на насилие, в процеса на гласуване и преброяване се изтриват.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.