Джейми Спиърс контролира делата на певицата заради притеснения за психичното й здраве

Бритни Спиърс загуби съдебния процес, с който искаше да се освободи от контрола на баща си върху делата ѝ. Джейми Спиърс е попечител на дъщеря си от 12 години заради притеснения за психичното здраве на певицата.

Бритни Спиърс поиска съда да не възстановява попечителството на баща й (СНИМКИ)

Адвокат на звездата обаче каза, че тя се бои от него и няма да възобнови музикалната си кариера, докато той я контролира. Съдията заяви, че ще разгледа бъдещи петиции за неговото отстраняване, а адвокатът на Бритни планира да подаде такава. Адвокатът на Джеймс Спиърс защити клиента си, като каза, че той се представя отлично в ролята на попечител на дъщеря си и от задлъжняла сега тя има активи над 60 милиона долара. Според него, ако друг поеме надзора на делата й, прекъсването ще й навреди.

Бритни Спиърс татуира цялото си тяло (СНИМКИ)

Съдията обаче постанови да има съпопечител - тръста "Бесъмър", както беше поискала Бритни. Повечето адвокати и родителите на Бритни се включиха в изслушването по видеоконферентна връзка. Самата певица не участва в заседанието.

Бритни Спиърс подпали случайно домашния си фитнес (ВИДЕО)

Попечителството над  Бритни Спиърс беше въведено през 2008 г. заради психичното й заболяване. Звездата, която е на 38 години, остана под този контрол по-дълго от очакваното. Адвокатът на Бритни каза пред съда, че баща й дори не я уведомява за действията си, а тя заслужава това.

Причината баща и дъщеря да не общуват е именно нейният адвокат, който им пречи, заяви защитникът на Джеймс Спиърс. Бритни Спиърс е признавала, че в началото попечителството е било необходимо и е спасило кариерата й. От август обаче тя поиска по-голяма прозрачност в съдебните мерки и настоя да има глас в това кой да я контролира. Нейни фенове се обединиха в кампанията #FreeBritney (#Освободете Бритни). Някои от тях протестираха пред съда в Лос Анджелис.

Попечителството на Джеймс Спиърс засяга не само бизнес делата на дъщеря му, но и решения за живота й. Той временно отстъпи тази роля миналата година по здравословни причини и Бритни поиска заместникът му Джоди Монтгомъри да остане постоянно в тази роля. В подадените документи в съда тя заявява, че той няма намерение да работи с назначения тръст. Бритни изтъква и че той не я е уведомил за напускането на бизнес мениджъра й и за назначаването на нов.

Повечето от процедурите по попечителството на Бритни Сипърс са при закрити врата и сегашната е рядка възможност да се надникне в семейните дела. Майката на Бритни Спиърс Лин, която е разведена с баща й, нарече отношенията му с дъщеря й "отровни" и заяви, че не трябва да се налага на певицата да се подчинява на неразумните искания на баща си.

Поп иконата Бритни Спиърс на 38 (ГАЛЕРИЯ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

 

Източник: БТА