Най-голямото беше във Вашингтон

Хиляди привърженици на Доналд Тръмп организираха шествия в негова подкрепа.

Най-голямото беше във Вашингтон, където се събраха хиляди поддръжници на президента. Шествието скандираше „Спрете кражбата” и „Още четири години”. По този начин привържениците на Тръмп го подкрепиха в твърденията му, че на изборите в началото на месеца е имало измами.

Крайнодясната групировка „Прауд Бойс” също се появи на митинга. Доналд Тръмп често е критикуван, че не осъжда подобни организации, които властите определят като опасни.

Основният митинг мина без значими инциденти. Голямо шествие имаше и във Филаделфия, както и по-малобройни демонстрации в други градове.

"Той не се предава, защото се бори за нас! Байдън го прави заради семейството си. Ние трябваше да излезем и да покажем какво е истински американец. По-скоро бих умрял, отколкото да се откажа от свободата си. Ще умра за децата и внуците си. И за свободата", казват протестиращите.

"Нищо не е приключило. Изобщо не е приключило. Тези, които ви казват, че вече е свършило лъжат. Резултатите не са обявени и няма такова нещо като избран за президент. Всичко е лъжа", добавят хората.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.