Темите коментираха проф. Георги Рачев, проф. Андрей Чорбанов, Мила Роберт

„Чудесно е това което са казали от синдиката на полицаите. Бюджетът е един за всички, за цяла България и прибързани мерки – да вземе от едно място, за да дадем на друго – не е редно. Хората, които имат високи доходи – нямат голяма нужда от тези пари, освен от уважението, че са създали деца, които са бъдещето на тази страна. А тези средства могат да бъдат пренасочени там, където има по-голяма нужда. Всяко решение, което е прибързано, не води до добри крайни решения. Ние сме държава и тя има една голяма социална роля. Не трябва да оставяме и тези, които пълнят бюджета. Има хора, които работят, печелят и внасят огромни данъци в бюджета. Не съм за противопоставянето на един срещу друг бранш”, заяви проф. Рачев.

"Пресечна точка": За „зелените коридори”, суеверията и добротата

„Дори да не е за детските надбавки – парите не трябва да бъдат раздавани поголовно. Хората са от изключително разнообразни групи. Диференциираният подход трябва да бъде много по-сериозен. В момента базата е много ниска – би трябвало да се увеличи базата, на която се дават тези надбавки. Няма сфера в държавата, чийто заплати да не са най-ниски спрямо останалите държави в ЕС. Не би следвало да има противопоставяне между професиите, защото това ще доведе до конфликти”, посочи проф. Чорбанов.

„Пресечна точка”: За бъдещия парламент, дистанционното обучение и покровителя на семейството – св. Мина

„Впечатлена съм от полицията и тяхната реакция. За мен обаче е чудно как така е добра идея да вземеш едни пари от децата, които имат нужда и да помогнеш на една друга сфера, която има нужда?”, заяви Мила Роберт.  

Какво казаха гостите в предаването и по останалите теми гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.