Той бе приет в болница след усложнения заради COVID-19

Кметът Здравко Димитров от днес е на домашно лечение. Той бе изписан от болницата, след като  беше на интензивно лечение и в тежко състояние. 

„Възстановявам се, но по препоръка на лекарите оставам на домашно лечение поне две седмици. Продължавам да работя дистанционно“, заяви кметът Здравко Димитров.

Кметът на Пловдив е приет в болница заради усложнения от коронавируса

Той благодари на целия екип на УМБАЛ „Пълмед“ за грижите и като човек, сблъскал се от първо лице с болестта, призова пловдивчани да спазват превантивните мерки да пазят себе си и близките си, защото през следващите няколко месеца епидемиологичната обстановка в цялата страна ще бъде изключително тежка.

По думите му Общинският кризисен щаб работи усилено по подготовката на МБАЛ „Св. Мина“ и нейното осигуряване с персонал и необходимата медицинска техника. В процес на създаване са и „Ковид зоните“ в общинските здравни заведения, които да подкрепят дейността на болниците.

Кметът на Пловдив е с коронавирус

"Най-тежък остава обаче проблемът с кадровото обезпечаване, затова е необходимо да живеем и работим, така че да ограничим заразата, колкото е възможно", подчерта кметът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.