Байдън получава 306 гласа в избирателната колегия срещу 232 за Тръмп

Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън критикува отказа на Доналд Тръмп да признае изборните резултати.  “Това изпраща ужасно послание кои сме ние като държава”, бяха думите на Байдън. “Тръмп знае, че не печели и показва невероятна безотговорност”, допълни той.

Семейството на Байдън: Децата и внуците на новия американски президент (ГАЛЕРИЯ)

“Мисля, че ставаме свидетели на невероятна безотговорност, на невероятно унищожително послание, което се изпраща на останалата част на света за това как демокрацията функционира. Аз, разбира се, не знам мотива му, но просто смятам, че това е тотално безотговорно”, заяви Джо Байдън, избран за президент на САЩ.

Защо жените са били ключов фактор за победата на Байдън

Изказването на Байдън идва на фона на новината, че повторното преброяване на гласовете в Джорджия по искане на републиканеца, потвърди победата на Байдън в щата.  Така се оказва, че кандидатът на Демократите е спечелил близо шест милиона гласа повече в национален мащаб и получава 306 гласа в избирателната колегия срещу 232 за Тръмп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.