През ГКПП "Нимфеа" - "Маказа" ще бъде позволено преминаването само на товарни МПС

 От  днес на ГКПП „Промахон” се въвеждат допълнителни мерки  във връзка с усложнената епидемична обстановка, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини, се запазват.  Сега обаче, освен че трябва да предостави предварително попълнен формуляр за пътуване и QR код, на всеки пътуващ ще бъде направен бърз тест за COVID-19.

Гърция ще прави бързи тестове на пристигащите през сухопътните граници

При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция. Новите мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

От днес, съгласно решение на гръцките власти, през ГКПП "Нимфеа" - "Маказа" ще бъде позволено преминаването само на товарни МПС.  До момента беше разрешено преминаването и на гръцки граждани и граждани с разрешително за пребиваване в Гърция.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.