Арестуваният отказал да представи и лични документи

Клип, на който се вижда как полицията арестува мъж в метрото, разбуни социалните мрежи. Според автора на кадрите, мъжът е бил без предпазна маска. 

ЖИВОТ С МАСКА: Как да изберем най-добрата и колко ще ни струва това

От МВР съобщиха за NOVA, че инцидентът е станал снощи малко преди 19.30 часа. Тогава служител на "Метрополитен" направил забележка на мъж и жена, които не носели маски. Последвали обиди към него. Наложило се да бъде извикан и полицейски патрул, който също бил обиждан. Нарушителите проявили и агресия, твърдят от МВР.

Това довело до задържането им и съставянето на акт. След това са освободени. 

 

 

Oт началото на пандемията в столичното метро са съставени 350 акта на хора без маски. Данните са на общината. За пътници без маска глобата е от 300 до 1000 лева. При повторно нарушение санкцията нараства. Само за вчера, при проверките в София, са направени 33 полицейски предупреждения и е наложен 1 акт. В търговските обекти и хранителни магазини са съставени 3 констативни протокола. През изминалите 2 месеца обаче властите забелязват все по-малко нарушители.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.