Телевизионните му брифинги са били проследени от 59-милионна публика

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще бъде удостоен с награда "Еми" за "майсторско използване на телевизионния екран" по време на пандемията при информирането и успокояването на населението, съобщава БТА. Международната академия за телевизионни изкуства и наука ще връчи на губернатора приза на Основателите на международната награда "Еми". Така ще бъде отличен приноса му в борбата срещу пандемията по време на телевизионните му брифинги.

Ню Йорк остава под карантина до 28 май

От началото на март Куомо имаше 111 появи на малкия екран, които бяха проследени от 59-милионна публика. По време на една от тях губернаторът емоционално разкри през месец април, че неговият брат Крис, известен телевизионен водещ, също е дал положителен тест за COVID-19.

Хиляди пеят хита „New York, New York“ в подкрепа на лекарите в града (ВИДЕО)

"В рамките на своите 111 брифинга Андрю Куомо създаде истински телевизионни шоута, с герои, фабула, истории на успехи и провали", заяви ръководителят на академията Брус Пейнър. По неговите думи хората от цял свят са търсели предаванията, след като Ню Йорк се превърна в символ на борбата срещу COVID-19.

Риана дари защитни екипировки за медици от Ню Йорк

Над  594 хиляди души дадоха положителни тестове за новия коронавирус в щата Ню Йорк, като броят на смъртните случаи достигна над 26 хиляди, припомнят агенциите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.