В страната се въвеждат допълнителни мерки срещу коронавируса

Сръбското правителство прие седем нови мерки срещу коронавируса, които ще бъдат приложени от вторник. Ресторанти, кафенета, барове, клубове, казина и търговски центрове ще работят до 18.00 ч. Гражданите са задължени да използват лични предпазни средства (носене на защитна маска) на закрито, както и на открито в онези ситуации, когато контактите не могат да бъдат избегнати.

Одобряват ли българите мерките срещу COVID-19

Ще бъде въведена забрана за всички публични събирания, на които присъстват повече от петима души. От тази мярка са изключени работни организации, училища, магазини, търговски центрове и подобни съоръжения. Също така трябва да е възможно да се осигури работа от дома на всички служители, чийто работен процес го позволява. Предписан е строг контрол върху задължението за носене на защитна маска в обществения транспорт, като се ограничи максималният брой пътници в превозното средство до половината от капацитета на превозното средство. Ще има и строг контрол върху прилагането на карантината.

СТРОГИ МЕРКИ: В Южна Австралия налагат 6-дневна блокада

Сръбското правителство заявява, че мерките са ограничени до период от 10 дни и ще бъдат преразгледани в съответствие с развитието на епидемиологичната ситуация.

„Правителството също използва тази възможност да поиска още веднъж и силно да призове всички граждани да се държат отговорно към себе си и другите съграждани.Всички предприети мерки са насочени единствено към запазване на живота и здравето ви", се казва в изявлението на властите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС