Новата седмица ще е суха и с условия за мъгли

В неделя ниските сутрешни температури са в североизтока, където и облачността вече се разкъса. До обяд облаците постепенно ще намалеят и в останалите райони на страната. Времето през деня ще е слънчево, тук-там с рехава облачност. В най-топлата част на денонощието – между 6 и 11 градуса с най-високи стойности по долината на река Струма. В планините също се очертава слънчев ден с повече облаци пре3ди обяд и повече слънце след това. Температурите – около нулата по високите части до 5-6 градуса в ниските райони.

Последната пълна седмица на ноември времето ще е сухо. Най-топлият ден ще е вторник, когато термометрите ще се колебаят между 10 и 15 градуса. След това до края на седмицата вятърът ще утихне. Ще се появят условия за температурни инверсии с по-топло време в планините и ниска облачност и мъгла в ниските райони на страната. Има предпоставки и за натрупване на замърсители в атмосферата. Динамика във времето с валежи се очаква в последните дни на месец ноември.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.