Това включва задължително носене на маски на закрито и забрана за движение от 23:00 до 17:00 часа

Кризисният щаб на Федералното министерство на здравеопазването на Босна и Херцеговина удължи днес мерките за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус с още 14 дни.

Предлагат почти пълна блокада на държавата (ВИДЕО)

Това включва задължително носене на маски на закрито и на открито, спазване на физическа дистанция от 2 метра и забрана за движение от 23:00 до 17:00 часа. Изключени от мерките са хора, които имат проблеми с дишането поради хронични заболявания или не могат да премахнат маската без помощ, хора с интелектуални затруднения, хора с увреден слух, спортисти в състезания, тренировки и спортни дейности, хора на велосипеди, на електрическа кола и на мотоциклет.

Ръководните лица са инструктирани да осигурят предписаното физическо разстояние, да организират работа на смени или да осигурят работа от вкъщи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.